•  
  •  

Mesna organizacija žena

 

Naša organizacija nastupa kao Asocijacija žena MZ Klek, registrovana kod Ministarstva finansija -Poreska Uprava od 22.02.2011. godine pod brojem 28036246, PIB 106961197 pod nazovom Asocijacija žena Klek, ranije udruženje žena.

Organizacija je osnovana davne 1996. godine na čijem je čelo bila Radojka Bašić, kasnije kraći period Vinka Ćurić, a trenutno na čelu je Radojka Bokić. Organizacija je uvek brojala do 15 članica koje su uvek složno radile u sklopu i dogovoru sa MZ Klek, bez čije pomoći organizacija ne bi mogla da opstane. Od osnivanja pa do danas organizacija se trudi da populaciji trećeg doba omogući što lepši i udobniji život. Organizujemo jednodnevne izlete (Oplenac, Orašac, Aranđelovac, obilazak Fruškogorskih manastira). Pre dve godine učestvovali smo za doček oltajmera, te dočeku regate na Begeju. Svake godine organizujemo sa MZ Klek doček Badnje večeri, pomažemo oko seoske slave a jednom godišnje organizujemo druženje kao žensku novu godinu gde imamo oko 200 gostiju iz našeg mesta i MZ iz okoline.Učestvujemo na svim humanitarnim akcijama – pre dve godine sakupili smo novac za porodicu Čekić Pera kome je u ulici Veselina Masleša izgorela kuća i u tu svrhu sakupili 63.710 dinara. Prošle godine smo sakupili novac za našu sugrađanku Kiso Natašu u iznosu od 55.560 dinara. Učestvujemo u akcijama poklona deci bez roditeljskog staranja za novu godinu i Uskrs.

Svake godine u prostorijama Vatrogasnog doma održimo godišnju skupštinu. Družimo se sa svim organizacijama srednjebanatskog okruga i šire. Sa našim mesnim organizacijama invalida, boraca i penzionera se uvek dogovaramo o svemu i trudimo se da očuvamo najbolji utisak koji daje sliku našeg mesta. Svake prve srede u mesecu u saradnji sa stručnim licem naše ambulante merimo našim sugrađanima nivo šećera u krvi i krvni pritisak.

Da ne bi više pisali, neka drugi kažu šta je dobro a šta treba menjati, mi smo tu za svaku saradnju, prihvatamo svaku sugestiju, mi smo tu na usluzi naših sugrađana i našoj MZ Klek.

Radojka Bokić

064/34-88-022